Ongeveer acht jaar geleden is, in samenwerking met tennishal De Ronde Venen, een start gemaakt met het ontwikkelen van een applicatie voor het beheer van tennis baan reserveringen. De software moest alle baan reserveringen digitaal beheren én de mogelijkheid bieden om online een reservering te maken met als doel: het opruimen van het grote houten planbord!

De eerste versie betrof een kopie van een opensource project bij SourceForge. Versie 3 was een complete rewrite van de software in Java, inclusief nieuwe features zoals baanbundel producten, iDeal betalingen en Cadeau vouchers. Begin 2019 heeft de software een major software update gekregen waar de beheer module is herschreven in AngularJS en Bootstrap.

De software wordt gehost op het Java hosting platform van Superior Web Media met een uptime van gem. 99%.

Enkele features zijn hieronder uitgelicht. Ook interesse in vrijblijvende demo voor uw sporthal? Neem dan contact met mij op.

Baanindeling - dagoverzicht

Als beheerder zie je de baanindeling per dag en per baan. Het systeem toont overzichtelijk de speelindeling met (instelbare) kleuren en biedt de mogelijkheid om gemakkelijk reserveringen te wijzigen dmv drag&drop.

Baanindeling - weekoverzicht

Bezoekers hebben - in tegenstelling tot beheerders - toegang tot het weekoverzicht en zien daarbij alleen op een bepaald tijdslot beschikbaar is.

Mobile first: gemakkelijk reserveren!

Reserveren kan zeer gemakkelijk via de smartphone. De Sport reservering software biedt een aparte mobile view aan om deze te faciliteren.

Mobile first: gemakkelijk beheren

De nieuwste versie van de Sport reservering software heeft een responsive (Bootstrap) design waardoor beheer met de smartphone nu wel heel eenvoudig wordt.

Gemakkelijk reserveren

Het plaatsen van een baan reservering is gemakkelijk en laagdrempelig met behulp van een aantal stappen: De bezoeker hoeft niet in te loggen, selecteert de gewenste tijd, vult een paar gegegevens en klaar! Dat is de kracht van het baan reservering systeem...

IDeal integratie

De Sport reservering software heeft een koppeling met iDeal zodat klanten de reservering al online kunnen betalen alvorens het spelen.

Baanbundels en de 'Mijn' omgeving

Vaste klanten met een baanbundel (strippenkaart) loggen in met hun account. In de 'Mijn' omgeving ziet de klant zijn gegevens, reserveringen uit het verleden en in de toekomst, hoeveel credits hij/zij nog heeft en wanneer de baanbundel afloopt (einddatum).

Beheer

Het baan reservering systeem heeft voor de beheerder een uitgebreide configuratie scherm voor het instellen van de openingstijdens, baansluitingen, baanbundels, tarieven en iDeal betalingen. Vanaf versie 8.00 is tevens een rapportage dashboard toegevoegd om de status van het systeem te 'monitoren'.

Beheer: makkelijk producten aanmaken

Beheerders maken gemakkelijk producten aan zoals contractbanen en baanbundels. Configureer per product de geldigheidsduur, aantal dagen van tevoren reserveren, tarieven, beschikbare banen en openingstijden. Zodoende kunnen duurdere baanbundel producten ook interessanter zijn voor klanten door ruimere speeltijden.

Beheer: support voor waardecoupons

Het systeem biedt een uitgebreide ondersteuning voor waardecoupons. Klanten hebben de mogelijkheid een reservering te annuleren en krijgen (mits per IDeal betaald) dan een waardebon toegestuurd. Tevens is het mogelijk een 'actie' coupon te maken (bijv. KERST2018) om een korting aan meerdere klanten te geven.

Beheer: gebruikeren & groepen

De beheermodule bevat een uitgebreid scherm om alle inlog accounts te beheren voor zowel klanten met een baanbundel als werknemers, die bijv. extra rechten hebben om het dagoverzicht te bekijken.

Beheer: baan tarieven

Het systeem biedt de mogelijkheid om tot in detail baan tarieven te specificeren. Bijv. het toekennen van een extra korting om het derde halve uur. Piek en dal tarieven (winter vs zomer, weekend vs doordeweeks). Dit alles in een overzichtelijke grafische interface.